Cashless

Betalen op highlight festival

Wat is cashless?

Cashless is een betaalsysteem dat transacties binnen het evenement sneller en gemakkelijker maakt. Je hebt een polsbandje waarop je het geldbedrag dat je van plan bent te besteden kunt opladen en gebruiken in elke bar en foodstand op Highlight Festival.

Is cashless veilig?

Ja, je polsbandje wordt beschermd door een zeer veilige encryptie die het onmogelijk maakt om het geld en alle informatie die erop is opgeslagen te kopiëren of te stelen.

Polsbandje

Waar krijg ik mijn polsbandje?

Je ontvangt je polsbandje wanneer je je ticket scant aan de ingang van het evenement. Je kunt je bandje opladen bij elk opwaardeerpunt.

Wat kan ik met mijn polsbandje kopen?

Binnen het evenement is je polsbandje het enige geaccepteerde betaalmiddel. Je kunt er mee betalen bij elke bar en foodstand op Highlight Festival.

Heeft mijn polsbandje een limiet of vervaldatum?

Je polsbandje is geldig voor de gehele duur van Highlight Festival en je kunt het zo vaak gebruiken als je wilt. Om veiligheidsredenen is het maximale bedrag dat op de polsband wordt geaccepteerd beperkt

Is mijn polsbandje waterbestendig?

Ja, zon en regen zijn geen probleem voor uw polsbandje.

Wat gebeurt er als ik mijn polsbandje verlies?

Het verliezen van uw polsbandje is hetzelfde als het verliezen van uw portemonnee en uw ticket, dus vergeet niet uw polsbandje goed om uw pols te doen. In geval van verlies of diefstal kan je naar het InfoPoint gaan en een nieuwe vragen.

LET OP: op je nieuwe polsbandje staat niet het geld dat je op je vorige polsbandje had.

TOP-UP/BALANS

Hoe zet ik geld op mijn polsbandje?

Je kunt je polsbandje voor en tijdens Highlight Festival opladen. Voor het festival kan je dit doen bij de aankoop van je ticket. Indien je dit op het festivalterrein wil doen kan je bij een opwaardeerstand terecht en betaal contant of met je kaart.

Kan ik mijn polsbandje online opladen?

Je kan enkel bij aankoop van een ticket jouw bandje online opladen voor het festival.

Kan ik meerdere polsbandjes opwaarderen met hetzelfde account?

Neen

Hoeveel moet ik op mijn polsbandje zetten?

U kunt uw polsbandje opladen met het bedrag dat u wilt, maar we raden u aan genoeg geld in te zetten voor uw hele bezoek, omdat u zo tijd bespaart in de wachtrijen en niet opnieuw naar het opwaardeerpunt hoeft te gaan als uw tegoed op is.

Heeft mijn polsbandje een vervaldatum?

Je polsbandje is geldig voor de gehele duur van Highlight Festival 2022 en je kunt het zo vaak gebruiken als je wilt.

Wat gebeurt er als ik niet genoeg tegoed heb op mijn polsbandje?

Als het saldo op uw polsbandje te laag is, kunt u niet betalen. De operator zal u vragen om te gaan herladen bij een van de top-up punten en zal aangeven welk punt het dichtst bij u in de buurt is. Om wachtrijen te vermijden, kunt u ook via de unieke code van Payconiq op uw bandje herladen. Je saldo wordt automatisch bijgewerkt.

Wat als ik twijfel over mijn saldo?

Op elke locatie en voor/na elke transactie kun je het resterende saldo op je polsbandje controleren. Als je twijfels hebt over een transactie in het verleden, kun je naar het InfoPoint in het evenementgebied gaan en je transactiegeschiedenis opvragen of je kunt je hiervoor ook tot je persoonlijke account wenden. 

OPMERKING: soms kan er door verbindingsproblemen van de apparaten die tijdens het evenement worden gebruikt, een vertraging optreden in het bijwerken van de transactiegeschiedenis die je online of op het InfoPoint ziet. Wacht in dat geval tot het einde van de dag om uw bevestigde transactiegeschiedenis te krijgen.

TERUGBETALINGEN

Hoe kan ik een niet-uitgegeven saldo terugvorderen?

Een refund is mogelijk tot een week na het festival. T.e.m. 10/09/2022,

Je kan een refund aanvragen via een online refundformulier. Kijk op de website van Highlight Festival voor een link naar het refundformulier.

Hoe kan ik een online restitutie krijgen?

Op onze website vind je een link naar het refundformulier op onze website. Daar moet je de 6 karakters van de unieke code invullen die op de achterkant van je polsbandje staat en de gegevens van de bankrekening waar je je geld teruggestort wilt hebben. De refund zal na afloop van de refundperiode worden teruggestort. Houdt u er rekening mee dat het verwerken van alle aangevraagde refunds enige tijd in beslag kan nemen.

Waarom toont de terugbetalingspagina een lager saldo dan wat er overbleef aan het einde van het evenement?

Het terugbetalingssysteem zal automatisch het juiste terug te betalen saldo berekenen. Het geld dat je gratis hebt ontvangen als incentive of cadeau kan niet worden terugbetaald.

De terugbetalingstermijn is verstreken, kan ik nog een terugbetaling krijgen?

De duur van de terugbetalingstermijn is vooraf vastgesteld en meegedeeld door de organisatie van Highlight Festival. Als de periode is verstreken, kunnen er helaas geen terugbetalingen meer worden verwerkt.

Ik heb het terugbetalingsformulier ingevuld met de verkeerde bankgegevens

Geen probleem! Stuur een email met je bankgegevens en je polsbandjenummer naar het support emailadres en wij passen de gegevens voor je aan!

Waarom moet ik transactiekosten betalen om mijn refund terug te krijgen?

Helaas, de transactiekosten zijn een bank/verwerkingsvergoeding die door Highlight Festival  is vastgesteld om de transactiekosten te dekken om het geld terug op je rekening te krijgen.